Din väg till aktiv hälsa!

När det gäller träning och hälsa finns inga snabba genvägar. För att uppnå resultat måste du ha rätt mindset. Här är tre enkla vanor du kan följa:

• Var aktiv varje dag

Gör något varje dag, till exempel fem armhävningar varje morgon eller gå i 15 minuter. Detta ersätter inte din träning, men ger dig en boost att fortsätta med en aktiv livsstil.

• Träna inte för hårt

Om du tycker att träningen är för tuff så är det mindre troligt att du fortsätter med den. Så gå all in då och då, men få inte dåligt samvete de gånger du inte gör det.

• Tänk över varför du äter

Nallar du i kakburken när du känner dig trött, stressad eller nervös? Du är inte ensam! Hitta en eller flera kalorifria, stressreducerande aktiviteter som fungerar för dig; gå en promenad, ring en vän eller ta tio djupa andetag. Och ha alltid sunda alternativ i kylen som du kan mumsa på om nöden blir för stor.


Tips! Gå längre 


10 000 steg om dagen räcker inte. Forskning visar att 11 000-12 000 steg per dag krävs för en hälsosam livsstil. Så på med kängorna och ge dig ut på en härlig promenad!


Hjälp på vägen

Oavsett om du gjort ett ordentligt träningspass eller suttit stilla framför en datorskärm hela dagen och blivit stel, så kan en avslappnande och värmande massage vara precis vad du och din kropp behöver. Aloe Heat Lotion har en krämig konsistens och absorberas snabbt av huden. Allantoin och oljor från eukalyptus, sesam och aprikoskärnor mjukar upp, mentol och metylsalicylat lugnar, och tillsammans med eukalyptusoljan ger de Aloe Heat Lotion den friska doften av mint. Innehåller givetvis även vår finaste Aloe vera.


Höstpepp istället för höstdepp

Dagarna blir kortare, och de ljuva sommarkvällarna då vi kunde sitta ute och mysa till sent utan att oroa oss för att vi skulle upp till jobbet nästa morgon känns redan märkligt avlägsna.

Övergången kan kännas lite tuff. Men det finns knep att förvandla höstdepp till höstpepp. 

Lösningen heter positiv psykologi.


1. Öva dig på motgångar

Självförtroende får du genom erfarenhet, ”det här har jag fixat förut”. Så ju fler motgångar du klarar desto fler goda erfarenheter ger du dig själv.

Gör så här:
Välj ut en uppgift som känns jobbig och som du dragit dig för att ta itu med. Bryt ner den i mindre utmaningar som känns mer hanterbara. Gör en delutmaning i taget och belöna dig själv för varje steg du tar närmare målet. 

2. Hitta glädjeämnena

Att njuta av tillvaron och dela goda stunder får oss att må bra och gör oss starkare. Vi blir också mer kreativa och får lättare att lära oss nya saker.

Gör så här:
Välj ut något som du tycker är roligt och blir glad av att göra, något som får dig att njuta eller kanske ger dig en flow-känsla. Försäkra dig om att ha lite kul varje dag. 


3. Umgås

Att vara med vänner stärker dig. Omge dig med personer du tycker om så får du lättare att klara motgångar.

Gör så här:
Ring en kompis. Har du inte tid att träffas, prata på telefon. Försök också att hitta luckor i schemat, kanske en frukost tillsammans kan funka, eller en lunchdate. 

4. Rör på dig

Att hålla kroppen igång hjälper även psyket. Det måste inte vara ett svettigt pass på gymmet, det kan vara motion i vardagen.

Gör så här:
Utnyttja alla tillfällen i vardagen till motion – ta trapporna istället för hissen, gå en promenad på lunchen eller cykla till jobbet. Du kommer säkert på många fler saker du kan göra.